Vil du spise mer plantebasert?

Mange muligheter for deg som vil lære å spise mer plantebasert

Kunne du tenke deg å spise mer plantebasert? Da er det er bare å glede seg til 1 januar. Da står faktisk haugevis av organisasjoner, bedrifter og bloggere klare til å hjelpe deg å spise sunnere og mer miljøvennlig! Det kalles gjerne veganuary. Altså vegan – januar – etter non profit organisasjonen som startet med veganske utfordringer for å isnpirere flere til å velge et sunnere og snillere kosthold. Fokuset er på å hjelpe deg å spise mer planter, for deg selv, for dyrene og for planeten.

Det finnes altså mange muligheter du kan velge mellom. Så hvor kan du starte?

5 muligheter for deg som vil starte året med å spise mer grønt!

Fire gratis utfordringer og en betalt. Velg det som passer best for deg! Til slutt finner du tips til flere gratis ressurser!

Veganerutfordringen

Veganerutfordringen utfordrer folk til å prøve å spise vegansk mat i 22 dager. Målet er å gjøre prøveperioden så lett som mulig. Utfordringen fokuserer på lekker mat og oppskrifter. Veganerutfordringen startet i 2018 i Norge og tusenvis av nordmenn har deltatt. Veganerutfordringen drives av foreningen, Anima – Stopp dyremishandling. Med oss på laget har vi Helsepersonell for plantebasert kosthold (Hepla), Norsk Vegansamfunn og Nettverk for dyrs frihet.

Veganuary

Veganuary er en non profit organisasjon som arbeider med å inspirere og motivere flere til å teste et vegansk kosthold i januar – og resten av året. I 2020 meldte over 400 000 mennesker seg på kampanjen. Du mottar en kjendis kokebok med oppskrifter til 31 dager, ernæringstips og mer. I tillegg finner du mange oppskrifter og ressurser på deres nettsider.

Hanne Lenes Vegetar entusiast challenge

Hanne Lene Dahlgren er blogger og kokebokforfatter. Nå starter hun en ny serie på sin podcast “En skikkelig digg fremtid” som heter “Kan Mira bli vegetarentusiast!” Nå kan også du prøve deg som vegetarentusiast i fire uker. Du kan melde deg på på hennes nettsider og du får tilsendt en ukesmeny hver uke. Samtidig kan du følge podcasten for å høre hvordan det går når en helt vanlig familie skal forsøke å leve vegetarisk. På den måten er du ikke alene. Meld deg på!

Forks over knives 21 dagers challenge

Forks over knives er en dokumentarfilm som ble sluppet i 2011. I etterkant har det blitt både nettside, facebookgrupper og plantebaserte challenger. Om du melder deg på årets challenge får du 22 dager med oppskrifter og instruksjoner på e-post. Du kan også melde deg inn i facebookgruppen for å få mer støtte og møte likesinnede. Du finner også mange oppskrifter og mer informasjon om plantebasert kosthold på nettsidene deres. Kanskje denne er for deg?

Vegan Reset

Vegan reset er kurset jeg tok for fire år siden og som faktisk gjorde at jeg sluttet helt å spise kjøtt. Det jeg likte spesielt godt var at det kom både oppskrifter, shoppinglister og eposter som gav meg både informasjon og tips til hvordan jobbe meg gjennom. Jeg fant noen gode oppskrifter jeg fremdeles sverger til og det meste er glutenfritt og basert på uraffinert sukker. De har oppdatert programmet mye siden jeg deltok, så det er sikkert mye å glede seg til om man vil velge en kjøpeløsning.

Flere gratis ressurser

Lyst å heller prøve på egenhånd? Når man begir seg ut på noe nytt kan det være godt å vite hvor man kan få riktig informasjon og hvor man kan finne støtte og likesinnede mennesker.

Facebookgrupper

Det finnes mange facebookgrupper du kan melde deg inn i. Vi liker blant annet Opplysningskontoret for vegetar og vegan-mat. Her finner du likesinnede, mange som deler oppskrifter og be rom tips og råd. Heng med 15 000 andre, for støtte, råd og oppskrifter.

Helsepersonell for plantebasert kosthold

Hepla står for helsepersonell for plantebasert kosthold. På deres nettsider finner du masse god og forskningsbasert informasjon om plantebasert kosthold. Som for eksempel hvordan man kan sette sammen en plantebasert tallerken og hvordan få i deg nok av de riktige næringstoffene.

Mat blogger

Hvis du ikke har levd under en ikke-plantebasert sten har du nok fått med deg vegetarbloggen til Mari Hult eller Green Bonanza skapt av Mia Frogner. Men det finnes så mange blogger der ute! Google og se om du finner noen gjemte skatter der ute!

Instagram

På instagram kan du også finne masse fine plantebaserte profiler. Blant annet finner du våre kjære @vegannordic og @_bakerina. Så sjekk de ut!

For flere tips om plantebasert mat og bærekraftig livsstil, sjekk ut Kristines artikkel med 5 tips til Bærekraftige matvalg! Da gjenstår det bare å si lykke til! Hvilke challenge skal du forsøke i år? (Det er lov å prøve fler!)

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Innlegg kommentarer