Nydelig sjokoladeshake

Mmmmm sjokolade! Jeg elsker sjokolade milkshake, men jeg er ikke så glad i smoothies. Det blir for kaldt for meg med frosne ingredienser, spesielt i vinterhalvåret. Denne oppskriften gir meg det beste fra begge verdner. Dersom du liker ekstra kald drikke, bruk gjerne frosne bananer isteden.

Ikke kast brune bananer

Når bananene begynner å bli brune her i gården er det som regel i smoothies og shakes de havner. Om de ikke havner i bananbrød eller som søtning i grøt eller yoghurt naturell. Når jeg har plass i fryseren pleier jeg å skrelle dem og dele de i mindre biter sånn at de kan gå i blenderen om jeg skulle få lyst å lage bananis. Noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde en større fryser, for jeg er ikke så glad i å bare spise banan som de er. Barna er så kresne på banaer mer flekker, derfor ender vi ofte opp med mange til overs. Ungene bryr seg ikke om jeg forteller de at det er da kroppen tar opp næringstoffene best når bananene er skikkelig modne desverre.

Søt sjokolade eller balansert sjokolade?

Jeg er ikke veldig søt av meg. Derfor liker jeg veldig godt denne varianten av en sjokolade shake. Shaken har både litt salt i seg, noe som balansere sødmen godt. Den har også mynte som er med på å friske det hele opp. Hvis du er en skikkelig sukker junkie, så kan du selvsagt droppe både salt og mynte i din sjokolade shake. Men sjokolade, havsalt og mynte er en magisk kombinasjon som bør testes spør du meg.

RAW eller BASIC sjokolade shake

Denne oppskriften kan lages 100% RAW om du lager egen nøtte/havremelk, noe som betyr at alt at ingrediensene er ubehandlet. Jeg har brukt dette kakaopulveret fra Økoland, men du kan også få et godt resultat med helt ordinære veganske produkter kjøpt på vanlig matbutikk. Valget er ditt!

Lyst på flere oppskrifter med sjokoladesmak? Hva med våre berømte sjokolade kuler?

Nydelig sjokolade shake

Porsjoner: 1 glass
Kalorier pr/ 100g: 265 kcal

Den perfekte redning når du både har lyst på noe godt, men også sundt og ikke har god tid. Super måte å bruke opp brune bananer på og rester av nøtter.

INGREDIENSER

 • 2 små eller 1 1/2 stor banan

 • 2 medjool dadler uten sten (eller 3 små av annen type)

 • 2,5 dl mandelmelk (Eller annen plantemelk)

 • 0,5 dl cashewnøtter uten salt (Eller bruk saltet men ikke tilsett mer salt til slutt)

 • 1,5 ss rå kakaopulver (Eller vanlig kakaopulver)

 • 1/4 ts havsalt (Eller 1 krm vanlig salt) (Kan sløyfes)

 • 10 stk. mynteblader (Kan sløfes)

FREMGANGSMÅTE

 • Skrell banan og ha i en blender.
 • Del dadlene i to og ta ut kjernen.
 • Ha resten av ingrediensene i blenderes og blend til en jevn og fin drikke.
 • Kos deg!

NOTATER

 • Du kan justere tykkelsen på denne med å ha i mer eller mindre plantemelk. Så får du for eksempel en smoothiebowl konsistens med mindre væske og en lettere drikke med mer.
 • Næringinnhold: Fett 46%, Karbohydrat 40%, Kostfiber 2% , Protein 11%. 265 kcal pr. 100 g.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Innlegg kommentarer